RoadTech har signert kontrakt med Svevia Norge!

RoadTech har signert sin første kontrakt med Svevia Norge for levering 1.september 2020!


– Et viktig gjennombrudd som vil vise hvordan fremtidens konsept for brøytestikker kommer til å se ut både i Norge og forhåpentligvis resten av verden. Lavere kostnader, betraktelig bedre miljøavtrykk og bedre trafikksikkerhet er viktige stikkord sier gründer Peder Strømsvåg.

Konseptet innebærer en robotisert løsning for utsetting, en ny type resirkulerbare plaststikker, en unik patentert skruløsning, en digital plattform og en terminalløsning for vasking, sortering og resirkulering. Konseptet har blitt utviklet med god støtte fra Innovasjon Norge, som også igjennom Miljøteknologiordningen bidrar til testing i større skala de to neste sesongene.

- Vi er veldig glade for nå å ha signert den første kontrakten med Svevia Norge. Vi opplever både Svevia og byggherre Trøndelag Fylke som fremoverlente og tydelig i sin satsning på miljø, effektivitet og trafikksikkerhet, sier gründer Peder Strømsvåg. – Vi har fått flere henvendelser fra andre fylkeskommuner, og det gjør oss trygge på at byggherrene nå ønsker å tenke nytt og innovativt på et tema som er svært viktig i et snørikt land som Norge.

Den nye løsningen skal benyttes på to kontrakter i Trøndelag Fylke, henholdsvis Røroskontrakten og Stjørdalskontrakten. Det er tatt forbehold om endelig tildeling av driftskontraktene i avtalen. Avtalen innebærer levering av en RT stikkemaskin og 50 000 RT Skrubrøytestikker. Brøytestikker er en stor miljøutfordring som belaster Norge med store mengder plastavfall hvert år. RoadTech sitt konsept tar tak i denne utfordringen, og vil både redusere plastavfallet og sørge for at avfallet lar seg resirkulere.

- Vi ser på RoadTech sitt nye konsept for håndtering av brøytestikker som en viktig satsning på miljø og sirkulærøkonomi i en stor og viktig bransje globalt. Konseptet er helt i tråd med våre mål for Miljøteknologiordningen, og vi kommer nå til å følge dette spennende prosjektet tett fremover, sier rådgiver i Innovasjon Norge Lars Sandnes.

RoadTech ser frem til samarbeidet med Svevia Norge og Trøndelag fylke, og forventer å inngå flere kontrakter de nærmeste månedene.

0
Feed